Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чиновнику Центру оцінювання якості освіти оголосили підозру

Першому заступнику директора Українського центру оцінювання якості освіти Володимиру Виннику повідомили про підозру у несанкціонованій зміні інформації в "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання". Про це повідомляє Генпрокуратура, називаючи лише посаду підозрюваного.

За даними відомства, цей чиновник вступив у злочинну змову з невстановленими особами Центру оцінювання якості освіти і вносив зміни у результати зовнішнього незалежного оцінювання.

28 липня Головне слідче управління МВС за погодженням із ГПУ повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362 КК України.

Того ж дня до суду спрямували клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Судове засідання з цих питань перенесено на 30 липня у зв'язку з неявкою підозрюваного.

У Генпрокуратурі наголошують, що проведені слідчі дії не призвели до зупинки роботи комп'ютерних програмних систем Центру. 

"Відтак, посилання окремих керівників обласних центрів ЗНО на відсутність можливості здійснювати поточну роботу за зверненнями громадян з питань внесення змін до системи є некоректним", - запевняє відомство.

Українська правда

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ