Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Число загиблих в Бішкеку зросло до 68 людей

Кількість загиблих в ході масових протестів опозиції у Бішкеку зросла до 68 людей. Такі останні дані Міністерства охорони здоров'я Киргизії. Крім того, госпіталізовані 498 постраждалих, передає "Кабар".

Раніше повідомлялося про 47 загиблих та більше 400 постраждалих по всій республіці.

Республіканський центр переливання крові у Бішкеку просить громадян стати добровільно донорами і здавати кров постраждалим.

Ситуація в охопленому безладами Бішкеку продовжує залишатися напруженою. Повідомляється про масові факти мародерства. Так, після провалу переговорів між представниками влади і опозиції Киргизії, протестуючі влаштували погром в будівлі уряду. Відомо також, що мародери не обійшли увагою і Музей образотворчих мистецтв у Бішкеку.

Крім того, невідомі розграбували і спалили будинок, що належить сім'ї президента Киргизії Курманбека Бакієва. Сам К.Бакієв і міністр оборони Киргизії Бакітбек Калієв напередодні покинули Бішкек і, за останніми даними, знаходяться в південній резиденції в Оші.

Раніше повідомлялося, що переговори між представниками влади і опозиції Киргизії не дали ніяких результатів. У переговорах брали участь керівник апарату президента Канибек Жороєв, глава секретаріату президента Оксана Мальована, державний радник президента Ельмурза Сатибалдієв, інші представники влади, а також лідери опозиції Алмаз Атамбаєв, Омурбек Текебаєв, Роза Отунбаєва, Темір Сарієв і ін.

Представники опозиції заявили, що багато колишніх керівників країни, виключаючи прем'єр-міністра Даніяра Усенова і генпрокурора Ельмурзу Сатибалдієва, можуть продовжувати виконувати свої обов'язки. - www.rbc.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ