Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чия черга замінювати підгузок? Як пояснити чоловікові, що таке спільна відповідальність за дитину

Інколи можна почути жарт, що жінці недостатньо лише двох рук та ніг. А ще те, що в декреті вона стає фантастичною геройкою (щось на кшталт вампірів, які не сплять вночі), а дитина вимагає уваги 24/7.
 Звісно, виникає емоційне вигорання, здатність діяти слабшає, а власні бажання переходять на другий план. «Чи можливо змінити цей сценарій?» — лунає в голові внутрішній голос жінки-мами-домогосподарки-бізнес-вумен. Зверніться за допомогою до свого чоловіка! І хоча він не знає, як обходитися з дитиною, боїться її взяти на руки, а коли виникає потреба замінити підгузок (https://eva.ua/pr27888/) говорить, що пішов за протигазом і десь надовго зникає, ми, жінки, знаємо, що існує спосіб, який допоможе налагодити взаємодію між батьком та дитиною. А також розгрузити маму від нескінченних обов’язків за малюком.

rAsWXZHfndbysMWlRXMFowBkCEFwsfLmfCUZkqRSIamlK7CXSIr_z1AbyjZS7eSFmv6xHjYIzFebkoxo0-3vpU8qksGjBfObMOI7aK2AonLud1YJBpGBMqNQUqsdQZm3YblcTLYO

План-підвищення чоловіка до посади «Найкращий тато у світі»

  1. Шукаємо істинну причину, чому саме так складаються обставини. А давайте будемо відвертими та чесно відповімо собі на запитання: хто ж насправді посіяв зерно сумніву, що батько не зможе впоратись самостійно з дитиною? Можливо ви самі гучно плескаєте в долоні та за секунду телепортуєтесь з одного кута дому в протилежний, коли чоловік не так, як ви, взяв свою доньку або сина на руки? Хто відбирає дитинку від батька, щоб показати, як краще її колисати? Іноді жінки самі порушують чоловічу впевненість у тому, що він усе роблять правильно. А разом із цим виникає один величезний побічний ефект: зникає ініціатива та бажання вам допомагати.

  2. Менше критикуємо, фокусуємося на кращому. Якщо в чоловові щось не вдається, це ще не означає, що він поганий батько. Жінка може не концентрувати увагу на невдачах, а навпаки — похвалити за правильні дії. Буде великий стимул для батька робити те, що він уміє.

  3. Складаємо детальний план дій та говоримо прямо. Чоловіки за своєю природою не розуміють, якщо жінка починає ходити навколо самої суті питання. Треба прямо сказати, що, коли допомогти й скільки конкретно часу може зайняти та чи інша справа. Краще прямо сказати, ніж ходити засмученою цілий день через те, що хтось не зрозумів ваших поглядів та натяків.

  4. Будьте вдячні за допомогу. Ви скажете, що мам не хвалять за її обов’язки перед дитиною та за хатню роботу. Чому ж тоді чоловіка треба хвалити?  А це треба для того, що показати вашу пошану до нього та бажання створити теплі стосунки у вашій спільній сім’ї.

  5. Приділіть собі більше часу, відпочиньте. Найбільша нагорода для чоловіка, який сидить з дитиною, гуляє, грається, що його жінка в цей час може трішки відпочити або приділити увагу собі. Як результат — ви будете усміхненою та матимете гарний вигляд. Для чоловіка це багато чого значить.

4pz1VAcJWTGZU0xIGDANaDgPe_RbKQIP3sSCV0Ggb3OFi-kUFpg3BE-QAZiKiVqCSknELhXaMaawHS2Q8Lx83Xbx10ROnK58j-7ebHeMYpowT0JS8tQJUYdrM-jacry0Hju_-rYu

Дитина, яка із самого народження мала тілесний контакт з обома батьками, краще розвивається. Такі діти роблять успіхи в школі, мають високий емоційний інтелект та більш адаптовані до самостійного життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ