Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

CNN припиняє мовлення у Росії

Американський телеканал Cable News Network (CNN) до 31 грудня 2014 припиняє мовлення в кабельних мережах Російської Федерації, - Еспресо.TV.

Таке повідомлення направила Turner Bfroadcasting System Europe Limited (входить в Time Warner) кабельним операторам, повідомляє Еспресо.TV.

Представники "Вимпелкому" та "Акадо" підтвердили наявність такого листа.

Причини припинення мовлення в Росії в листі не згадуються. У російському підрозділі CNN не стали коментувати цю інформацію.

Відзначимо, в 2010 році були ухвалені поправки в закон про ЗМІ: заборонили участь іноземних осіб в капіталі теле- і радіокомпаній до 50%. Далеко не всі мовники захотіли або змогли привести свої корпоративні структури у відповідність із законом. У 2012 році радіостанція "Свобода" припинила ефірне мовлення. У 2008 році повністю в роботу в інтернеті перейшла станція "Голос Америки", у 2009 році - "Міжнародне французьке радіо", в 2011 р. - "Російська служба BBC" та "Німецька хвиля".

У вересні 2014 Держдума прийняла більш жорсткі поправки, які обмежують участь іноземного капіталу в ЗМІ до 20%. Під цей закон потрапляє велика частина ЗМІ, що працюють зараз у Росії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ