Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

COVчег: на Львівщині в знак єдності духовенство посадило клен

15 травня у Брюховичах на території Вищої духовної семінарії РКЦ представники різних християнських конфесій як символ єдності посадили клен. Про це повідомляє Гал-інфо.

COVчег: екуменічне звернення львівських священників та благодійників

Православну церкву України представляв Митрополит Львівський ПЦУ МАКАРІЙ (Малетич), римо-католицьку церкву — Єпископ-емерит РКЦ Мар'ян (Бучек), а віруючих української греко-католицької церкви — Архієпископ і Митрополит УГКЦ ІГОР (Возьняк).

COVчег: у Львові курсанти Академії сухопутних військ отримали 1000 масок

Підтримали захід також і директор благодійного фонду "Шпиталь ім. Андрея Шептицького" Львівської Архієпархії УГКЦ отець Андрій Логін, голова комісії у справах охорони здоров'я Львівської єпархії ПЦУ отець Микола Біляк,  ГО "Клуб Української Греко-Католицької інтелігенції, депутат Львівської міської ради Роман Грицевичсинкел у справах гуманітарної допомоги вірмен католиків у Східній Європі отець Хенрик-Пьотр Блащик, голова БО "Мальтійська служба допомоги" у Львові Богдан Цюваник, директор реколекційного центру "Дім паломника" РКЦ отець Владислав Бішко, президент благодійного фонду  "Медична місія" Ігор Верецький та інші.

1/1

COVчег: у Львові сестрам згромадження св. Йосафата передали маски

Учасники зустріч наголосили на важливості об’єднання усіх церков Львівської області задля протистояння світовій пандемії коронавірусу.

На Львівщині створили «COVчег» для боротьби з COVID-19

Також під час спілкування духовенство, представники громадських і благодійних організацій як учасники Екуменічного комітет медичної та соціальної допомоги» підсували два місяці діяльності благодійного проекту “COVчег”, а також запланували нові заходи та обговорили цікаві ініціативи на майбутнє.

1/2

Як Гал-інфо вже розповідало, благодійний проект "COVчег" був створений ”З благословення Високопреосвященнішого Макарія, Митрополита Львівського ПЦУ, Високопреосвященнішого Димитрія, Митрополита Львівського і Сокальського ПЦУ, Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ Кир Ігоря, Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького, Високопреосвященного Архиєпископа Рафаеля Мінасяна, глави Вірмено-Католицького Ординаріату Вірменії, Грузії, Росії, України, та Східної Європи, низка організацій, а саме:

  • Комісія у справах охорони здоров’я та душпастирства Львівської єпархії Української православної церкви,
  • БФ «Шпиталь ім. Митрополита Андрея Шептицького Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ»,
  • Реколекційний центр Дім паломника РКЦ,
  • БО «Мальтійська служба допомоги у Львові»,
  • ГО «Клуб української греко-католицької інтелігенції»,
  • Синкел у справах гуманітарної допомоги Ординаріату вірмен-католиків,
  • БФ «Медична Місія».

COVчег: митрополит ПЦУ Димитрій Рудюк закликав львів'ян дослухатись до порад медиків

Зокрема, 29 березня священнослужителі всіх конфесій за участі громадських організацій підписали меморандум про співпрацю та створили «Екуменічний комітет медичної та соціальної допомоги», який власне і запровадив благодійну програму «COVчег».

Коронавірус навів багато ляку, — митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк про COVчег

Мета проєкту -- проведення медико-соціальних, психологічних протиепідеміологічних заходів, які сприяють максимальному дотриманню умов карантину/самоізоляції для категорій людей, які належать до груп ризику, та підтримка медичного персоналу, який працює з інфікованими коронавірусною інфекцією.

COVчег передав маски для львівських вихованців Родинного дому "Покрова"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ