Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

COVID-19: Волинський архів розпочав збір даних

Державний архів Волинської області розпочав роботу із формування архівної колекції відео- та фотодокументів подій про спалах, перебіг, боротьбу з поширенням COVID-19.

Таке нововведення ініціював голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов, який прибув на Волинь з робочим візитом. 

"Сьогодні перед архівами України стоять нові виклики, зокрема ми хочемо розширити поле свого комплектування, щоб архіви містили усю репрезентативну інформацію про життя суспільства у даний момент. Тобто у нас має зберігатися не лише вся управлінська інформація, а й усі інші різні носії інформації, щоб показати, як ми жили в цей час. Зокрема про це нам і говорить міжнародна рада архівів, до якої ми дослухалися.  

Нині бачимо, що перебіг пандемії у світі – це не пересічна подія. Тому ми поставили завдання перед всіма архівами щоб вони організували ініціативне фондоутворення колекцій про те, як український народ боровся з коронавірусною інфекцією. Це може бути різне: детальне документування комісій обласних адміністрацій та інформація від громадян з їхніми фотографіями, відео, переживаннями, щоб нащадки це дослідили. Відповідно, зараз наше завдання зберегти ці унікальні дані. Адже, окрім тих проблем, які є, ми бачимо і героїзм медиків, і жарти окремих людей, які з гумором оцінюють сиутацію. Якщо нам це вдасться, то, з часом, впевнений, що дослідники писатимуть дисертації", - пояснив  Анатолій Хромов. 

Нові дані волинський архів має змогу зберігати, - запевняє директор Державного архіву Волинської області Сергій Карасюк.  

"Сховища обласного архіву заповнені на 86%", - сказав Сергій Карасюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ