Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Cтаном на 11 травня установи освіти області залишили невикористаними 2,9 млн грн траншу на погашення заборгованості по статті 57 ЗУ „Про освіту”

У поточному році продовжуються виплати заборгованості педпрацівникам за статтею 57 Закону України „Про освіту” за 1997-2002 роки.  Так, у 2006 році субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на зазначену мету  становить 31920,6 тис. грн. Про це під час колегії ЛОДА повідомив начальник фінуправління Олег Демків.

 З початку цього року область одержала субвенцію з державного бюджету на погашення заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України „Про освіту” педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів у сумі 16 млн.грн. Останній транш надійшов 12 квітня ц.р. і 14 квітня розподілений між установами освіти області. Проте, станом на 11 травня п.р. на рахунках установ освіти області залишилися невикористаними 2,9 млн. грн. (18,1 відсотка) із отриманої субвенції. Залишки коштів рахуються в установах освіти міста Львова (0,9 млн. грн.), міста Самбора, Сколівського, Ст.Самбірського районів (по 0,3 млн.грн.), Миколаївського, Самбірського та Яворівського районів (по 0,2 млн.грн.).
У значній мірі зазначене зумовлено блокуванням виконавчими службами рахунків установ освіти на виконання судових рішень, прийнятих за позовами окремих освітян у минулих роках, і примусовим стягненням на користь останніх усіх виплат всупереч порядку, визначеному Законом України „Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених Законом України „Про освіту”  педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів”, що призводить  до незабезпечення виплат у розмірі 1/5 від нарахованих сум усім педпрацівникам.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ