Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Cитуацію на українсько-польському кордоні потрібно вирішувати на рівні міністерств України та Польщі – Генконсул РП у Львові

Ситуація, яка виникає на українсько-польських пунктах перетину кордону, повинна бути вирішена на рівні міністерств закордонних справ обох держав. Так вважає Генеральний консул Республіки Польща у Львові Вєслав Осуховський, про це він повідомив у коментарі «Гал-info».
«Українці, які живуть на прикордонній зоні із Польщею, не зможуть отримувати багаторазові шенгенські візи, це факт. Проблема може бути вирішеною на рівні міністерств обох країн підписанням угоди про малий прикордонний рух. Якщо така угода найближчим часом буде підписана, то вона вирішить конфлікт, однак все повинно відбуватися на міждержавному офіційному рівні, а не на рівні Генконсула, пана Олійника чи Сеника», – зазначив Осуховський.
Нагадаємо, завтра пористи планують продовжити пікет на пунктах перетину українсько-польського кордону. Також планують пікетувати і Генеральне консульство Польщі у Львові. 11-12 січня мешканці населених пунктів українсько-польського прикордоння пікетували перед переходом у Краківці та Раві-Руській, вимагаючи спростити умови перетину українсько-польського кордону, які значно ускладнилися після вступу Польщі у Шенгенську зону. Пікетувальники на кілька годин перекрили дороги міжнародного значення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ