Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДАІ: перевищення швидкості – основна причина аварій з постраждалими

Аналізуючи дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, які трапились на автодорогах Львівської області протягом 2011 року, у ДАІ встановили, що основною причиною таких аварій є перевищення швидкості руху – 32% від усієї кількості ДТП, повідомила прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Основною причиною автопригод із постраждалими, які були скоєні на Львівщині протягом 2011 року, є перевищення безпечної швидкості руху - 635 автопригод або майже 32,2% від усіх ДТП із постраждалими. Унаслідок керування транспортними засобами водіями, які перебували у стані алкогольного сп’яніння, було скоєно 344 автопригоди, у тому числі 104 – з постраждалими.

Виявляти вищевказані порушення, зокрема, перевищення швидкісних режимів, інспекторам ДАІ допомагає спеціальна техніка. Так, завдяки пристрою вимірювання швидкісних режимів «Візиру» інспектори ДАІ виявляють та фіксують порушників як у стаціонарному режимі (на стаціонарних постах ДАІ), так і у режимі патрулювання – з 15 грудня 2011 року (саме з цього періоду до 10 січня за допомогою «Візиру» у режимі патрулювання зафіксовано 150 порушень).

При цьому варто наголосити, що вимірювач швидкості «Візир» – пристрій нового покоління, є сертифікованим в Україні. Він вимірює не тільки швидкість транспорту, що рухається, але водночас дозволяє робити фото- і відеозапис скоєних порушень, що потім є беззаперечним доказом провини водія-порушника під час виникнення конфліктних ситуацій. При цьому радар дозволяє вимірювати швидкість на відстані не менше як 400 метрів.

«Візир» може працювати у двох режимах: контроль з вимірюванням швидкості і контроль без вимірювання швидкості. У першому випадку інспектор ДАІ повинен внести у даний пристрій поріг допустимої швидкості. І, якщо зафіксована «Візиром» швидкість перевищує даний поріг, то пристрій одразу зафіксує фотокадр або ж розпочне автоматично відеозйомку. При цьому «Візир» забезпечить внесення до кадру інформації про дату, час та швидкість транспортного засобу.

У другому випадку «Візир» може використовуватись як фотоапарат або відеокамера, до прикладу, для фото- чи відео фіксації місця ДТП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ