Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДАІ відмовляється від «Візира»

Державтоінспекція має намір замінити прилади фотофіксації "Візир" кількома тисячами стаціонарних автоматичних постів. Про це в інтерв'ю виданню "Бізнес" повідомив начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць.

"Виникало дуже багато суперечок з приводу законності використання "Візир". Зрештою Генпрокуратура запропонувала нам провести їх сертифікацію. До кінця наступного кварталу це буде зроблено, а поки офіційно "виходять на чергування" тільки 70 "Візирів". Але ці прилади ми використовували так, по бідності. Більше їх купувати не будемо", - сказав Коломієць.

За словами начальника департаменту, відтепер ДАІ зосередиться на створенні мережі стаціонарних постів - "глобальної системи спостереження".

«Ми розробили проект оснащення всіх доріг країни стаціонарною апаратурою фотофіксації. Вже визначені приблизно 5 тисяч точок, де з'являться ці пристрої. І таким чином буде сформована глобальна система спостереження. Фіксуватися буде проїзд на червоний сигнал світлофора, виїзд на зустрічну смугу і перевищення швидкості. Вся інформація буде автоматично оброблятися. Це дозволить зменшити кількість інспекторів. Для реалізації цього проекту нам необхідно 2,5 млрд грн. Стаціонарні пости будуть з'являтися у міру надходження коштів. В ідеалі це відбудеться через рік-два", - сказав Коломієць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ