Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Даішники намалювали портрет типового порушника

Даішники розвіюють суспільний стереотип, що найбільше зло на дорозі - це п'яний мажор за кермом дорогої автівки.

Зухвалі молодики найчастіше потрапляють до новин, але кількість ДТП з ними - крапля в морі порушників на шляхах.

У державтоінспекції намалювали портрет типового українського порушника, що спричиняє тяжкі аварії - ті, в яких травмуються та гинуть люди. У чверті всіх випадків - через фатальне перевищення швидкості.

"Це в середньому 18-25-27 років. У цьому віці молоді люди, можливо хочуть самоствердитися, можливо, переоцінивши свої сили, порушують правила дорожнього руху", - зазначив керівник відділу профілактичної роботи УДАІ МВС Олександр Зубенко.

Жінка за 35, яка щойно навчилася кермувати - страшний сон страхового агента, бо битиметься така автопані потроху, але регулярно.

Страхові компанії для новачків та водіїв, які раніше потрапляли в ДТП, виставляють вищі ставки. Для постійних учасників аварій пропонують особливий тариф.

"Є такі у нас випадки, коли клієнти по 7, по 8 разів в ДТП, і не йдуть, коли навіть у них відсоток до десяти і восьми доходить. Ми говоримо, ну давайте вже будете там якось їздити акуратніше, вчіться, може курси які вам проплатимо спеціальні", - розповів представник страхової компанії Олег Компанієць.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ