Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Дані щодо причетності Богдана Щура до розкрадання зброї з університету у справі відсутні, – прокуратура

Прокуратура Львівської області спростовує неправдиву інформацію в рамках розслідування кримінальної справи за фактом викрадення зброї Львівського державного університету внутрішніх справ. Про це повідомила прес-служба відомства.

Зокрема, прес-службою прокуратури Львівської області систематично надаються офіційні відомості про хід розслідування вищезгаданої кримінальної справи, а саме щодо проведення роботи із встановлення місцезнаходження викраденої зброї та осіб, причетних до вказаних злочинів.

Прокуратурою неодноразово повідомлялось про кількість порушених кримінальних справ, обвинувачених осіб, в тому числі службових осіб Львівського державного університету внутрішніх справ.

Разом з тим, вчора у низці інформаційних агентств з посиланням на журналіста Мустафу Наєма поширено відомості щодо фактів, які є предметом розслідування кримінальної справи, частина з яких не відповідає дійсності.

Зокрема, оприлюднено діяльності колишнього керівництва університету, які вирвані із загального контексту довідки невідомого походження, а посилання на неперевірені відомості свідчать про викривлення дійсних обставин та перешкоджають встановленню істини у кримінальній справі.

Також у зазначеній інформації мають місце посилання на показання свідка Р., яка на той час у справі в якості свідка не допитувалась. Лише за результатами наведених публікацій під час розслідування справи допитано громадянку Р., показання якої свідчать про неправильну інтерпретацію журналістами дійсних обставин.

Окрім цього, будь-які дані щодо причетності колишнього керівника університету, а сьогодні – начальника Головного управління МВС України у Львівській області Богдана Щура до розкрадання зброї з університету у справі відсутні. Більше того, саме завдяки оперативності та правильній організації роботи керівником органу внутрішніх справ при виявленні нестачі зброї невідкладно проведено огляд місця події, затримано осіб, підозрюваних у вчиненні злочину, та виявлено частину викраденої зброї.

Враховуючи наведене, прес-служба прокуратури Львівської області уповноважена заявити, що будь-яка інша інформація, окрім офіційної, про дані досудового слідства не може бути розголошена з метою уникнення перешкоджання встановленню істини у справі, оскільки згідно ст. 387 КК України передбачено кримінальну відповідальність за розголошення даних досудового слідства.

На даний час слідство у кримінальній справі триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ