Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Данські бізнесмени переговорили з львівськими митниками

Сьогодні, 29 січня, в адміністративному приміщенні Львівської митниці з ініціативи її керівництва відбулась робоча зустріч начальника митниці Сергія Попазогла та президента Данської Бізнес Асоціації (ДБА) Ларса Вестб’єрга. Під час неї обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці у сфері реалізації митної політики. Зокрема було акцентовано увагу на питаннях реалізації домовленостей, визначених Меморандумом про співпрацю, який було підписано на початку 2011 року. Повідомила прес-служба Львівської митниці.

Сторони констатували, що основні положення Меморандуму виконуються, а це сприяє активній діяльності підприємств, що входять у Данську Бізнес Асоціацію. Так, Сергій Попазогло відзначив, що Данія належить до країн, у які у 2012 році найчастіше експортували товари підприємства Львівщини(у Польщу – 23%, Німеччину – 14%, Росію – 11%, Данію – 10%).Переважно такі підприємства спеціалізуються на виробництві меблів та пошитті трикотажного одягу на умовах переробкидавальницької сировини. За минулий рік у зоні діяльності Львівської митниці зовнішньоекономічні операції здійснювали 18 підприємств-учасників ДБА.

Найбільш активними були ДП «Амбієнте Ферніче Україна», ДП «Данський текстиль» та ТзОВ «Райтекс». Вони здійснили майже 4 000 експортно-імпортних операцій. А ДП «Амбієнте Ферніче Україна», зокрема, посіло восьме місце серед найбільших експортерів Львівської області, його частки в загальних обсягах експорту становить 2,2%.

Своєю чергою президент ДБА висловив вдячність керівництву митниці за співпрацю з асоціацією, запропонував розширити її сферу, передбачену Меморандумом. Також висловив намір більш активно працювати в напрямі обміну інформацією щодо змін у митному законодавстві. Олег Яницький, голова Комітету Данської Бізнес Асоціації з питань співпраці з державними органами, запропонував провести найближчим часом виїзну зустріч на одному з підприємств Львівщини, які входять у Данську Бізнес Асоціацію. На його думку, це б сприяло висвітленню позитивного досвіду співпраці між данськими інвесторами та Львівською митницею у питаннях поліпшення інвестиційного клімату Львівської області. У відповідь Сергій Попазогло відзначив, що готовий підтримувати ініціативи Данської Бізнес Асоціації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ