Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дати відповідь на питання, коли Україна вступить до НАТО, зараз не може ніхто - Анатолій Гриценко

2 вересня міністр оборони України Анатолій Гриценко під час урочистостей з нагоди складання присяги курсантами-першокурсниками у Львівському військовому ордена Червоної Зірки інституті імені гетьмана Петра Сагайдачного Національного університету “Львівська політехніка” заявив, що зараз ніхто не може назвати дату вступу України в НАТО. Повідомляє офіційний сайт МОУ.

„Дати відповідь на питання, коли Україна вступить в НАТО, зараз не може ніхто. Як міністр оборони я можу сказати, що українські Збройні Сили найбільшою мірою серед інших міністерств відповідають критеріям, які висуваються НАТО,” – зазначив Анатолій Гриценко.
Разом з тим, міністр оборони підкреслив, що питання щодо вступу України в НАТО – це „питання двох сторін”. З одного боку, це готовність України за всіма напрямками, при цьому меншою мірою за військовим, а переважно за економічним і соціальним напрямках, а з іншого боку – це готовність НАТО прийняти Україну.
Відповідаючи на запитання щодо можливості зміни новим урядом курсу на вступ до НАТО, Анатолій Гриценко зазначив, що під час представлення нового прем’єр-міністра у парламенті Президент України підкреслив, що в Універсалі національної єдності міститься положення про те, що закон про основи національної безпеки буде виконаний в його теперішній редакції.
„Від себе додам, що там записано, що кінцевою метою у сфері безпеки є вступ до НАТО і ЄС,” – наголосив міністр оборони України.
Анатолій Гриценко також відзначив, що Президент неодноразово робив публічні заяви про те, що пріоритети зовнішньої та воєнної політики залишаються незмінними.
„Ці пріоритети визначені документами вище рівня Кабінету Міністрів – законами України, указами Президента та рішеннями РНБО України. Це не політизовані рішення, тому що їх готували різні уряди і затверджували різні секретарі РНБО України і ми закладаємо їх в плани своєї діяльності,” – підсумував глава військового відомства.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ