Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Давній Пліснеськ: Археологи показали як у Х ст виглядало одне із найбільших словянських міст Східної Європи
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Давній Пліснеськ: Археологи показали як у Х ст виглядало одне із найбільших слов'янських міст Східної Європи

"Історико-культурний заповідник "Давній Пліснеськ" на своїй сторінці у Facebook опублікував відеоролик, в якому розповідають про давнє слов'янське місто Галичини та побут його мешканців.

На відео відтворили 3-D реконструкцію Пліснеська Х ст.

Також науковці розповіли про те, чому взялися за таку нелегку справу як 3-D візуалізація Пліснеська і, що планують робити далі, уже після завершення цього проекту.

Проект “3-D модель давнього Пліснеська” реалізується у рамках програми Створюємо інноваційний культурний продукт - програма УКФ за сприяння Український культурний фонд.

Додамо, що завтра, 29 жовтня, у Історико-культурному заповіднику “Давній Пліснеськ”, Підгорецький замок (с. Підгірці Бродівського р-ну Львівської обл.) відбудеться презентація проекту.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, археологи показали відео про побут мешканців літописного городища.

Також археологи відтворили реконструкцію валу четвертої лінії оборони Пліснеська наприкінці Х століття, коли площа городища сягала більше 250 га.

Раніше археологи показали, як виглядало заглиблене слов’янське житло ІХ-Х ст, реконструкцію наземного житла ХІІ-ХІІІ ст. та господарських споруд Давнього Пліснеська.

Також нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, цього року під час розкопок, археологи виявили косторізну майстерню ІХ-Х ст.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ