Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Давня війна родів Монтеккі й Капулетті трансформується у неприязнь Сходу і Заходу України, вистава у Львові

Презентація нового театрального проекту Сашка Брами «R+J» пройде 18 листопада (вівторок) о 19.00 у Львові на Першій сцені сучасної драматургії «ДРАМА.UA» . Повідомили організатори.

«R+J» – ініціали героїв нового часу Роми та Юлії. Він зі Львову, вона з Донецька. Сашко Брама (Львів) та режисер Ігор Білиць (Київ) здійснили спробу розповісти в театрі про те, що відбулося з усіма нами минулої зими і про те, що відбувається з нами й досі…

Ця історія є ремейком найтрагічнішої п’єси Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта»… Давня війна родів Монтеккі й Капулетті трансформується у неприязнь Сходу і Заходу України. В «R+J» цей конфлікт спирається на багатолітні міфи, гучні заяви політиків, облудливі теленовини, агресивну антиукраїнську пропаганду. Багато жертв, ще більше образ та страхів.

Форму для майбутньої вистави обрали мега-сучасну – рок-концерт із мультимедійним супроводом. Тут не буде звичних українському глядачеві старовинних камзолів та ошатних сукенок, замість віршів про кохання – драйвові треки, замість часу минулого – час теперішній. У нього в руках – електро-гітара, вона вміє співати хард-рок.

Автор ідеї та драматург проекту Сашко Брама каже: «Відчуваю свою безпорадність перед війною... Що я можу зробити, щоб вона припинилася? Нічого.Все, на що здатен – це вистава, яку ми зараз робимо з друзями. Таким чином ми говоримо з людьми, і в цій розмові багато болю, багато туги за любовю, яка б могла пом’якшити наші серця».

Довідка.

Сашко Брама (Львів) – драматург, режисер. П’єси входили в шорт-лист фестивалів-конкурсів «Драма.UA» (Львів), «Тиждень актуальної п’єси» (Київ). П’єса «Свиняча печінка» була реалізована як театралізоване сценічне читання в рамках проекту «Сцена сучасного драматурга» (Львівський академічний театр імені Леся Курбаса). А

Автор і куратор документального театрального проекту «ДИПЛОМ» –вистава учасник ІІІ Фестивалю молодої української режисури (м. Київ).

Ігор Білиць (Київ) – керівник театральної студії «Bylyts Art Center», режисер вистав «Казка про вівцю», «Гайдамаки» за поемою Т. Шевченка.

Акредитація: Білиць Ігор (режисер) [email protected] 0931512220

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ