Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Давимука вважає, що Кремль і надалі використовуватиме різновекторність політики Януковича

“Росія й надалі використовуватиме різновекторність політики Януковича”, -- сказав  народний депутат Степан Давимука, співавтор парламентської постанови "Про утворення тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України для парламентського супроводження виконання базових угод про тимчасове перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України". Про це “Гал-info” повідомила прес-служба „Нашої України”.

“Військова база, яка будується в Росії в районі Сочі, по темпах відстає від визначених у плані. Тому є очевидним, що Росія порушує питання про продовження терміну перебування Чорноморського флоту на території України”, -- зазначив він, коментуючи заяву Путіна, що Росія готова вести переговори про продовження терміну перебування ЧФ в Криму.
За словами Давимуки, потрібно визначити орендну ціну і провести інвентаризацію об’єктів Чорноморського флоту, які розміщені на українській території. Також він наголосив, що Росія використовує свої "газові" важелі для шантажу і лобіювання власних інтересів. “Росія не може вести себе по-дружньому по відношеню до України”, -- додав народний депутат.
Давимука пов`язує заяви Путіна та інформацію, що з`явилася в деяких українських ЗМІ про те, що Україна погодилася з розміщеням на своїй території військової бази іноземної держави в обмін на стабільні "газові" ціни. Втім, Давимука вважає такі домовленості неадекватними.
“Росія поступово підвищуватиме ціну на газ і від свого не відступиться. Вона не робитиме це великими стрибками, які би загнали в глухий кут економіку України, адже для Росії це теж небезпечно. Але чим ближче до реалізації північного проекту експортування газу, тим жорсткішою буде позиція Росії щодо України”, -- наголосив Давимука.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ