Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

ДБР оголосило підозру 5 посадовцям Міноборони у справі про закупівлю неякісних бронежилетів

Слідчі Державного бюро розслідувань оголосили п’ятьом посадовим особам Міністерства оборони України про підозру у бездіяльності, що призвела до закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів на загальну суму близько 100 млн грн.

Про це повідомили у Відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, передає Громадське.

Так, їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею про «бездіяльність військової влади, вчиненою групою осіб за попередньою змовою».

Слідство встановило, що посадовець Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України, «ймовірно, діючи умисно та за попередньою змовою з ще чотирма посадовцями вказаного управління, з квітня по червень 2019 року, всупереч інтересам служби, не виконали дії, які вони повинні були виконати. Це призвело до закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар МЗс-1-4» в кількості 11 тисяч на загальну суму близько 100 млн грн.

На даний час досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання вказаним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У ДБР повідомили, що підозри оголошено: генерал-майору, начальнику Головного управління Міністерства оборони України, його двом заступникам, двом керівникам відділів Головного управління Міністерства оборони України.

Нагадаємо, у липні ДБР оприлюднило фрагменти записів телефонних розмов за участі військових посадовців про постачання бракованих бронежилетів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ