Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Делегація Львівщини побувала на українському військовому цвинтарі у польському Ланьцуті

26 листопада делегація Львівської області, у складі якої депутати Львівської обласної ради - голова постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради Павло Хобзей і заступник голови комісії Святослав Шеремета - та члени об'єднання товариств депортованих українців "Закерзоння", побували у польському місті Ланьцуті. Поїздку організувало об'єднання товариств депортованих українців "Закерзоння", яке очолює Володимир Середа.

Члени делегації побували на колишньому українському військовому цвинтарі у Ланьцуті, де впродовж 1918 - 1921 років поховано полонених та інтернованих вояків і старшин УГА та Армії УНР. На цвинтарі делегація поклала вінки квітів. Потім відбулася панахида. Присутні також виконали Державний гімн України та патріотичні українські пісні.

Окрім того, Святослав Шеремета передав дослідникові історії українського війська УНР з Перемишля Олександру Колянчукові список із прізвищами 425 українських воїнів, які до того були невідомі і віднайдені під час роботи в архівах працівниками КП ЛОР "Доля".

Також під час поїздки до Ланьцута представники Львівської обласної ради Павло Хобзей та Святослав Шеремета провели робочі наради з українськими та польськими будівельниками стосовно будівництва пам'ятника воїнам УГА і УНР на колишньому українському військовому цвинтарі у Ланьцуті та впорядкування українських поховань у Заліській Волі (також Польща).

Нагадаємо, що у 2011 році депутати Львівської обласної ради заклали в обласному бюджеті кошти на відновлення пам’ятника інтернованим воїнам УГА і УНР на колишньому українському військовому цвинтарі у м. Ланьцут, а також на завершення робіт із впорядкування українських поховань у с. Воля Заліська, що на території Республіки Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ