Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Делегація Львівщини вшановує героїв Холодного Яру

Делегація Львівської обласної ради на чолі з головою облради Олегом Панькевичем бере участь в урочистому вшануванні героїв Холодного Яру на Черкащині, яке проходять під егідою Історичного клубу "Холодний Яр",повідомила прес-служба Львівської облради.

У центрі села Мельники Чигиринського району Черкаської області відбулосявшанування головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака, козаків та старшин полку гайдамаків Холодного Яру.

Учасники заходів поклали квіти до могили Василя Чучупака та братської могили холодноярців на кладовищі села Мельники. Після цього відбувся меморіальний мітинг біля пам'ятника Героям Холодного Яру та пам'ятника Юрію Горлісу-Горському, що в центрі с. Мельники. Від імені громади Львівщини зібрання привітав голова Львівської обласної ради Олег Панькевич.

«Я вітаю учасників цього зібрання від бандерівської Львівщини, - зазначив Олег Панькевич, - вітаю цей героїчний край, в якому живе нескорений український дух – дух Гайдамаків, дух Шевченка, дух отаманів Холодного Яру».

Голова Львівської обласної ради наголосив, що сьогодні українцям дуже потрібна правда про українську історію. «Східній Україні необхідна правда про бандерівців, про національно-визвольну боротьбу ОУН-УПА, а українцям в Західній Україні – правда про боротьбу в 1918-1922 роках у Східній Україні. Правда про боротьбу з окупантами за свою Незалежність об’єднає Україну», - зазначив Олег Панькевич.

Заходи з вшанування героїв Холодного Яру тривають. Запланована реконструкція бою холодноярців з більшовиками, покладання квітів до меморіалу Холодноярським героям на хуторі Кресельці, освячення зброї та прапорів на берегах Гайдамацького ставу, неподалік Мотриного монастиря, відкриття музею Холодного Яру на хуторі Буда та концерт патріотичної пісні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ