Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Делегація облради взяла участь у міжнародній конференції «Роль місцевого самоврядування у місцевому розвитку», яка днями відбулася у польському місті Августув

Делегація облради взяла участь у міжнародній конференції «Роль місцевого самоврядування у місцевому розвитку», яка днями відбулася у польському місті Августув, — повідомляє прес-служба Львівської обласної ради. Метою конференції був обмін досвідом між фахівцями та працівниками місцевих органів влади трьох прикордонних територій України, Польщі, Білорусі.

Від Львівщини у конференції взяли участь голова комісія з питань планування території, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства ЛОР Валерій Калинюк, голова комісії з питань розвитку села та АПК Роман Кузьмич, голова комісії з питань освіти та науки Людмила Козак, голова комісії з питань зв'язків з українцями за кордоном Володимир Шуркало. Окрім того, членами делегації були і голови районних рад Старого Самбора, Сокаля, Золочева, Жидачева.
У ході дискусії голова депутатської комісії з питань планування території, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Валерій Калинюк заявив, що в Україні необхідно змінювати систему подвійного підпорядкування, через яку в державі немає чіткої відповідальності за поставлені завдання, відбувається розпорошення коштів, дублювання функцій, конфлікти. За його словами, сьогодні необхідно вносити зміни до законів, які б передбачали чітку відповідальність установ і привели б до узгодженості виконання завдань.
Також Валерій Калинюк пропонує використовувати фінансові можливості Кіотського договору у вирішенні екологічних питань України, зокрема Львівщини. Нагадаємо, що Україна ратифікувала цю угоду у 2004 році і може залучити, за оцінками експертів, близько 1 млрд дол. інвестицій. Проте наразі над цим ніхто не працює.
Голова комісії з питань зв'язків з українцями за кордоном Володимир Шуркало, який також є заступником голови Пустомитівської райдержадміністрації, у своїй доповіді наголосив, що районний рівень влади все ще залишається прив'язаним до обласної та центральної влади, хоч вже робляться перші кроки для надання регіону окремих повноважень.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ