Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Делегація РФ не поїде на осінню сесію ПАРЄ, оскільки Франція не визнає "Супутник V"

Делегація Російської Федерації не поїде до Страсбурга для участі в осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, оскільки Франція не визнає вакцину "Супутник V". У делегації РФ вважають, що по відношенню до них здійснюється "вакцинна дискримінація".
Фото: ТАСС

Про це повідомив глава російської делегації в ПАРЄ, заступник голови Державної Думи РФ Петро Толстой в Telegram, передає УНІАН.

"На тлі налагодження взаємодії між Росією і органами Ради Європи уряд Франції намагається обмежити переміщення членам російської делегації по Страсбургу під приводом санітарних заходів, які вживає французька влада по боротьбі з пандемією: на території цієї країни не визнають вакцину "Супутник V", - повідомив Толстой.

Він заявив, що російська делегація просить Раду Європи вплинути на владу Франції з метою "не допустити сегрегації національних делегацій за ознакою застосування в країнах тієї чи іншої вакцини від коронавірусу".

"Росія входить в так звану "червону зону", так як у нас не використовуються вакцини AstraZeneca, Moderna або Pfizer. З одного боку, ці обмеження встановлені владою Франції, але з іншого, вакцинна дискримінація відбувається за мовчазної згоди і невтручання Ради Європи. У створених умовах делегація Росії в Страсбург не поїде, стежити за роботою будемо дистанційно", - заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ