Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Демократична» більшість у Львівській облраді знехтувала Конституцію та права виборців, - ПР

У зв’язку із зривом довиборів до Львівської обласної ради, Львівська обласна організація Партії регіонів закликає правоохоронні органи притягнути до відповідальності усіх, хто порушив закон і допустив бездіяльність в організації виборчого процесу. Про це йдеться у заяві, яку поширила прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

Зокрема, у заяві сказано: "У зв’язку із зривом довиборів до Львівської обласної ради, Львівська обласна організація Партії регіонів закликає правоохоронні органи притягнути до відповідальності усіх, хто порушив закон і допустив бездіяльність в організації виборчого процесу, та заявляє наступне:

Протягом усього періоду незалежності нашої держави Львів небезпідставно вважався оплотом демократичних цінностей в Україні. Одним із першочергових атрибутів демократії є право громадян обиратися і право вільного вибору органів державної влади та місцевого самоврядування. На жаль, майже півмільйона виборців Львівщини були позбавлені цього права 27 січня 2013 року, оскільки довибори семи депутатів Львівської обласної ради не відбулися.

Сьогодні йде пошук винних і намагання перекласти відповідальність за це зухвале беззаконня на центральні органи влади і Партію регіонів. Лунають заяви про зацікавленість саме нашої політичної сили у зриві виборів, оскільки вона в галичан не користується великою підтримкою.

Ми рішуче відкидаємо ці маніпуляції, оскільки відразу після оголошення Львівською обласною територіальною виборчою комісією виборів, обласна організація Партії регіонів активно включилась у виборчий процес. Відповідно до вимог законодавства відбулась обласна партійна конференція, яка висунула кандидатів у депутати Львівської обласної ради у всіх семи округах, у яких мали бути проведені довибори. Немає підстав звинувачувати наших кандидатів у бездіяльності.

Як не дивно, причиною зриву виборів стала бездіяльність в першу чергу Львівської обласної ради, де сформована так звана «демократична» більшість із представників опозиційних партій. Вони нерідко трактують закони на свій лад, а на даному етапі просто знехтували Конституцією та законами держави.

Саме Львівська обласна рада у взаємодії з Львівською обласною державною адміністрацією мали знайти законні джерела фінансування довиборів до Львівської обласної ради. Натомість останні заяви, друк частини бюлетенів за «спонсорські» кошти – свідчать тільки про правовий нігілізм та беззаконня тих місцевих функціонерів, яким була доручена організація виборів.

Львівська обласна організація Партії регіонів підтримує принципову позицію обласної ТВК, більшість членів якої встояли перед фінансовими спокусами і адміністративним тиском, строго дотримуючись у своїй діяльності букви Закону.

Ми сподіваємось, що виборці, органи центральної влади, Центральна виборча комісія дадуть принципову оцінку тому, що сталося. Ми просимо органи прокуратури притягнути до відповідальності всіх, хто порушив Закон та допустив бездіяльність в організації виборчого процесу.

Тільки таким чином ми зможемо застерегти себе від повторення подібного. Адже коли сьогодні під виглядом бережного ставлення до бюджетних коштів намагаються позбавити виборців одного із основних інструментів демократії – це і є пряма дорога до диктатури, якою так наполегливо лякають людей місцеві політики".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ