Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

День Соборності – одна з найважливіших сторінок історії для всіх українців, – Цимбалюк

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк взяв участь в урочистій академії з нагоди Дня Соборності України та 92-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, яка відбулась 21 січня у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

«22 січня 1919 року у Києві на Софіївському майдані відбулось єднання України. Вперше, не дивлячись на кордони існуючих тоді імперій, українська держава оголосила про Соборність. Акт Злуки був яскравим виявом прагнення українців до об'єднання, національної єдності, незалежності. Цей день є важливою сторінкою історії для всіх українців. Саме суспільна, духовна і територіальна єдність України є найважливішою умовою для процвітання нашої держави. Дозвольте щиро привітати Вас з нагоди Дня Соборності України, побажати міцного здоров'я, незламного духу, людської гідності та самоповаги», - наголосив М. Цимбалюк, повідомила прес-служба ЛОДА.

Як повідомив кореспондент Гал-інфо, участь у події взяли голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк, голова Львівської облради Олег Панькевич, заступник міського голови Львова із гуманітарних питань Василь Косів, перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків, народний депутат України Володимир Вязівський, військовий прокурор Західного регіону Павло Богуцький, громадські діячі Петро Франко та Ірина Калинець та інші.

Урочиста академія розпочалась із показу фільму «Акт злуки: відтворення історичної правди», який знятий за авторством та режисурою директора дирекції Львівського телебачення Тараса Каляндрука. Далі - офіційна частина привітань від перших осіб області, опісля цього запрезентували концертну програму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ