Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

День вуличної музики відбудеться у Львові

У суботу, 20 травня, вчетверте в центральній частині та на околицях Львова пройде масштабний захід - День вуличної музики. Проект є міжнародним. Вже кілька років поспіль проводиться у багатьох європейських країнах, в тому числі у 40-ка містах України, повідомила пре-служба Львівської міської ради.

«Для управління культури дуже важливо постійно збільшувати кількість і підвищувати якість культурного продукту в нашому місті. Дуже приємно, що День музики, День вуличної музики відбувається не тільки у Львові. Я надіюся, що такі проекти будуть ще більше приваблювати в наше місто туристів і так само тішити вухо львів’ян»,- зазначила Ірина Шимон, представник управління культури ЛМР.

Організатори закликають зголошуватися виконавців, інструменталістів, оркестри, гурти та музичні колективи для участі у заході. У Дні вуличної музики може взяти участь будь-хто, хто готовий вийти на вулицю і грати музику. Професіонали й аматори, зірки й початківці – будь-хто, хто вміє грати на інструменті (сам або з друзями, незалежно від того, чи це буде лише кілька акордів чи професійне виконання музики) може стати учасником фестивалю.

День вуличної музики об’єднає представників різних напрямків музики від інструментальної до року, панку, інді, джазу, електронної, поп-музики та навіть репу.

Зареєструватися можна до 18 травня за анкетою для музикантів - goo.gl/5E2wiz

День вуличної музики  - волонтерський проект.  З 2014 року проводиться в Україні.

За словами координатора проекту у Львові – Володимира Місяйла: «Цього року проект підтримують - ONUKA, Океан Ельзи / Okean Elzy, The Maneken, Alloise, Dakh Daughters, Karpa Irena, Хамерман Знищує Віруси, Христина Соловій, Familia Perkalaba, Правиця, The ВЙО, Epolets, Вагоновожатые, Detach, NRavitsa Planet, Biplan, Оля Полякова та багато інших артистів».

На сторінці у мережі Facebook - День вуличноï музики Львів, усі зацікавлені можуть познайомитися з учасниками фестивалю та долучитися до його організації чи фінансової підтримки.

Залучені локації:

пл. Митна, біля фонтану та ресторану Кумпель

пл. Ринок, по периметру довкола Ратуші

площа навпроти ЛНУ ім.. І. Франка, біля пам’ятника І. Франка;

сквер поруч із пам’ятником Д. Галицького;

літні майданчики, які належать закладам громадського харчування (кафе, ресторани, літні тераси тощо) у центральній частині міста Львова;

Зареєструвалося  - 30 учасників.

Метою проведення заходу є підняття морального духу та настрою львів’ян, мешканців та гостей нашого міста у складні для нашої країни часи. Акустичний проект  «День вуличної музики» спрямований на єднання та згуртування громадськості, підтримку цілісності та єдності України. В рамках заходу на локаціях відбудуться концерти під акомпанемент різноманітних музичних інструментів за участю музикантів аматорів, а також відомих музикантів та співаків, котрі підтвердили своє бажання дати в цей день концерт безкоштовно. Всім охочим буде надана можливість самостійно виступити та взяти безпосередню участь в проведенні концертів.

Довідка.

«День вуличної музики» був започаткований 11 років тому у Вільнюсі (Литва) культовим литовським музикантом Андрюсом Мамонтовасом. За останні роки до цього проекту приєднався добрий десяток країн від Ірландії та Грузії до Нідерландів, Норвегії, Португалії та Вірменії. Загально прийнято, що «День вуличної музики» відбувається одночасно у всіх країнах в один і той самий день – це третя субота травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ