Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Денісова повідомила кількість українців, ув’язнених на окупованих територіях та у РФ

На окупованих територіях Донбасу та Криму і в Російській Федерації в ув'язненні перебувають 405 українців, серед яких 30 жінок та 44 військовослужбовця.
Людмила Денісова

Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова під час урочистого засідання парламенту з нагоди Дня Конституції, передає УНН.

Зокрема, вона зазначила:

“Озброєна агресія Росії, тимчасова окупація Криму і міста Севастополя, та значної частини Донбасу призвела до порушення територіальної цілісності України і зазіхнула на її незалежність ... Наші співвітчизники змушені виживати за законами природного відбору держави-агресора, яке викорінює не тільки українське, а й людську гідність. 405 громадян України, з яких 44 військовослужбовців і 30 жінок, знаходяться в концтаборах і застінках РФ і на окупованих територіях”.

За її словами, в Офісі омбудсмена знають ім'я кожного ув’язненого. Також вона наголосила, що за останні роки Офіс омбудсмена зафіксував значне збільшення кількості повідомлень про порушення прав громадян. У 2019 році повідомлялося про 34 тисячі звернень, у 2020-му - понад 48,5 тисяч, а за перше півріччя 2021-го - вже понад 27 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ