Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Денісова: Українські моряки, яких захопили в полон, перебувають на території Росії

Як повідомила 26 листопада Уповноважена Верховної Ради України з прав людини, Людмила Денісова, Російська Федерація продовжує свідомо порушувати норми міжнародного права. Учора, 25 листопада, у Азовському морі було здійснено напад та захоплено українські військові катери «Бердянськ», «Нікополь» та буксир «Яни Капу».

Такі дії кваліфікуються як акт агресії та порушують норми Статуту ООН, Конвенцію ООН з морського права та Договір України з РФ про співробітництво і використання Азовського моря та Керченської протоки.

"Щойно переговорила з Уповноваженим з прав людини в Російській Федерації Тетяною Москальковою. Вона повідомила, що за інформацією, розповсюдженою Центром громадських зв’язків ФСБ РФ, українські моряки перебувають на території Росії. За словами Москалькової, вона направила всі необхідні запити до державних органів РФ, щоб з’ясувати скільки громадян України зараз утримуються, в якому вони фізичному стані і чи необхідна їм медична допомога. Домовилися, як тільки вона отримає цю інформацію, вона негайно повідомить мені.", пише Людмила Денгісова на своїй сторінці у Facebook.

Людмила Денісова додала, що окрім того, вона готує запити до голови Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова, а також до Уповноваженої РФ з прав людини Тетяни Москалькової щодо отримання офіційної інформації про кількість затриманих громадян України, їх стан та місцезнаходження. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ