Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Департамент ЖКГ Львівської ОДА хоче перебрати на себе функцій замовника робіт на всіх дорогах області

1 лютого за дорученням голови облдержадміністрації Михайла Костюка заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Іван Груник провів нараду з головами райдержадміністрацій Львівської області.Під час наради розглянуто питання щодо передачі функцій замовника робіт на дорогах комунальної власності, які будуть фінансуватись за рахунок субвенції з державного бюджету для обласного бюджету та для місцевих бюджетів органів місцевого самоврядування, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Т.в.о. директора Департаменту ЖКГ, розвитку інфраструктури та ПЕК облдержадміністрації  Ігор Цейтлін відзначив, що у  Львівській області є необхідність у передачі повноважень та концентрації коштів на рахунках державної структури, яка буде професійно та ефективно займатись організаційними питаннями проведення ремонтних робіт на дорогах комунальної власності.

«Досвід попередніх років показує, що органи місцевого самоврядування не спроможні в повній мірі, своєчасно та ефективно освоювати кошти субвенції з державного бюджету», – зазначив І. Цейтлін.

За його словами, у 2012 році  з визначеного  обсягу  фінансових ресурсів на ремонт доріг комунальної власності Львівської області в обсязі 137,6 млн. грн., станом на 01 січня 2013 року фактично освоєно 94,3 млн. грн. що складає 69 %.

«Кошти в сумі 43,3 млн. залишились не використаними, тому такий стан освоєння коштів вказує на  неефективність існуючого порядку організації проведення ремонтних робіт на дорогах комунальної власності, відсутність системи контролю за їх використанням, говорить про низьку кваліфікацію голів сільських рад в питанні ремонту та будівництва доріг, – наголосив він.

Як результат наради, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації  Іван Груник доручив головам РДА області провести наради з керівниками органів місцевого самоврядування для винесення на розгляд сесії районних рад питання щодо делегування повноважень  замовника робіт Департаменту житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу обласної державної адміністрації.

Довідка:

Законом України “Про Державний бюджет України на 2013 рік” визначено обсяг фінансових ресурсів, який спрямовується з Державного бюджету місцевим бюджетам Львівської області на будівництво, реконструкцію і утримання комунальних доріг в обсязі 148 073 100 гривень, з них безпосередньо до бюджетів міст обласного значення і районних бюджетів – 95 538 200 гривень та обласного бюджету – 52 534 900 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ