Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутат Бондаренко думає, що на «Експрес» тисне або «Свобода», або...БЮТівська більшість у Львівській облраді, або ПР

Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, виконуюча обов’язки голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко відгукнулася заяву газети «Експрес», яка учора, 26 січня, на знак протесту проти рішення Львівського апеляційного господарського суду вишла з незаповненою першою сторінкою.

Подаємо коментар Олени Бондаренко, який оприлюднено на сайті Партії регіонів:

«Фактично через це рішення газети опинилися пiд загрозою невиходу, а значить - і вся трудова діяльність редакцій може бути припинена. Логічно, що з таким рішенням колектив не може погодитись, адже від цього залежить його робота, життя, життя родин.

Одна з версій редакції, чому це відбувається, - в тому, що якісь «вони» хочуть знищити газету. Шкода, що із заяв редакції чітко не зрозуміло, хто такі «вони» - чи це львівська міська влада, де більшість депутатів належать до Всеукраїнського об'єднання «Свобода», чи влада обласного рівня, де більшість складають представники БЮТу? Або ж це «каміння в город» Партії регіонів, представництво якої у львівських органах влади невисоке? Але сама думка про проведення представниками ПР якихось сумнівних неофіційних переговорів з редакціями про підтримку неприйнятна.

Якщо представникам редакції газети «Експрес» знадобиться підтримка парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, та вони звернуться до нас, то я як виконуюча обов’язки голови комітету буду ініціювати розгляд цього звернення поза чергою - як найболючішого і такого, що потребує негайної уваги.

«Експрес» позиціонує себе як газету жорстко опозиційну до влади. Тому саме представники влади зобов’язані першими реагувати на будь-які спроби цензури. Адже конструктивна та ґрунтовна критика на адресу влади, яку друкують такі видання, має слугувати для влади дороговказом.

Суспільна роль цього видання дуже висока як для львівського регіону, так і для всієї країни. Саме це видання першим оприлюднило серію журналістських розслідувань щодо діяльності псевдолікаря «Доктора Пі». З подачі журналістів правоохоронні органи припинили діяльність афериста, жертвами якого стали десятки людей. Ми вдячні журналістам газети за це викриття. Я сподіваюся, що саме розслідування «Експресу» допоможе слідству у цій резонансній справі».

Додамо, що через внутрішньопартійні конфлікти та рішення судів Львівська обласна і міська організації партії "Батьківщина" не брали участі у  виборах до Львівської обласної та Львівської міської рад в 2010 році, тож ні в ЛМР, ні в ЛОР жодного представника БЮТ немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ