Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат Дубневич закликав облраду не допустити приватизації приміщення Самбірської міської друкарні

Депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич звернувся до голови комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності облради Ярослава Качмарика з проханням виключити приміщення Комунального підприємства «Самбірська міська друкарня» з переліку об’єктів, які підлягають приватизації. Водночас він проситьвжити інших управлінських заходів щодо недопущення приватизації КП «Самбірська міська друкарня». Про це повідомила прес-служба депутата Львівської обласної ради Ярослава Дубневича.

Із проханням до Ярослава Дубневича захистити редакційний колектив звернулася редактор газети "Голос Самбірщини" Пукій М.М, чия редакція знаходиться у приміщенні КП «Самбірська міська друкарня». Як йдеться у зверненні, редакція газети орендує у КП «Самбірська міська друкарня» приміщення площею 84 кв.м, і орендна плата становить 109,07 грн. в місяць. Орендодавцем виступає управління майном спільної власності Львівської обласної ради, а договір діє з 1 вересня 2009 року до 31 липня 2012 року.

У зверненні Пукій М.М. йдеться, що якщо допустити приватизацію, то приміщення друкарні буде відчужено (згідно чинного законодавства) на користь одного покупця одним актом купівлі-продажу, відповідно приміщення друкарні редакції газети "Голос Самбірщини" як співкористувача приміщення друкарні, буде приватизовано разом з іншим майном підприємства з правом повного господарського відання, оперативного управління чи на договірних засадах.

Як зазначається у зверненні, у тому випадку, якщо власником, після приватизації КП "Самбірська міська друкарня", стане вже створене на його базі ТзОВ "Самбірська друкарня", то дане ТзОВ диктуватиме газеті свої правила щодо встановлення орендної плати.

За твердженням Пукій М.М., невизначеність у завтрашньому дні створює емоційне напруження у працівників газети, що не дає їм можливості нормально працювати. Слід зазначити, що завдяки газеті "Голос Самбірщини" мешканці району мають можливість ознайомитися із політичним, соціально-економічним, культурним та духовним життям Самбірщини. Водночас видання забезпечує відкритість та доступність інформації про діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у найважливіших сферах життя району, створює умови для ефективної взаємодії представників влади з місцевою громадою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ