Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутат: не пройшло і двох тижнів, як від рішучості борців з Кока-Колою не залишилося і натяку

Зверніть увагу – не пройшло і двох тижнів, як від рішучості борців з Кока-Колою не залишилося і натяку. Не можу сказати, що здивований. За роки в політиці навчився не дивуватися тому, що, так звана, принциповість за графіком, косить як старих, так і нових політиків. Про це Віктор Балога повідомив на Фейсбук.

І далі: "Не знаю, чим під час різдвяних канікул займалися борці з Колою, а наша команда шукала правові механізми протистояння подібним випадкам. Адже питання не в конкретній компанії, а в прецеденті. Якщо Україна на нього ніяк не реагує, значить ми, як держава, не здатні захищати власні національні інтереси.

Розумію, що винести на голосування питання про заборону Кока-Коли – це політичний і юридичний популізм. Це те, що принесе багато галасу, але не дасть жодного результату. Тому зареєстрував у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за публічне заперечення тимчасової окупації територій України Російською Федерацією».

Він передбачає наступний механізм захисту наших національних інтересів у інформаційній та економічній сферах:

1. Визнання протиправними публічні заперечення тимчасової окупації Російською Федерацією частини території України - Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, та виготовлення або розповсюдження матеріалів з таким запереченням.

Можливо когось це здивує, але в національному законодавстві відсутня відповідальність за заперечення окупації території України.

2. Надати Службі безпеки України повноваження ініціювати судову заборону на здійснення господарської діяльності компаній, які заперечують окупацію Криму.

Хочу наголоси – це не боротьба з Кока-Колою, бо банити якусь шипучку – це примітивний підхід. Потрібна система комплексної протидії компаніям, які заробляють на ринку України гроші, але не поважають нашу державу і наш народ. Так вчинила б кожна країна, яка має гідність. Якщо її немає в перших осіб держави, то вона точно є у наших людей. Можливо і в залі ВР знайдеться 226 депутатів з гідністю, які підтримають цей законопроект.

Кому цікаво – текст документу за цим посиланням: http://www.edc.org.ua/ua/law_initiative/88"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ