Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат облради від "Солідарності" лише у вересні отримав дорожніх підрядів майже на чверть мільярда

Йдеться про скандальне приватне підприємство «Рома», що фігурує у низці кримінальних проваджень, пов’язаних в основному із привласненням (розтратою) майна під час ремонтів автомобільних доріг на території Львівської області та власником, керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина (БПП "Солідарність").

Згідно наявної інформації (зокрема, з порталу публічних закупівель Prozorro), Департамент дорожнього господарства Львівської обласної державної адміністрації у вересні 2020 року уклав з приватним підприємством «Рома» дві угоди на поточний середній ремонт дороги на ділянці Рава-Руська – Гайок: на суму майже 165 млн грн. та на суму 75 млн. грн.

Перший договір - на поточний середній ремонт дороги місцевого значення О140601 Рава-Руська-Гайок на ділянці км 1+730 – км 37+ 270 (Жовківського та Сколівського районів), вартістю 164,99 млн гривень, - між Департаментом дорожнього господарства Львівської ОДА, в особі директора Шуліковського Ореста Олексійовича та Приватним підприємством «Рома», в особі Демчини Романа Івановича, було укладено 14 вересня 2020 року.

Другий договір - на поточний середній ремонт дороги місцевого значення О140601 Рава-Руська-Гайок на ділянці км 40+970 – км 50+ 690 (Сколівського району), на суму 75 млн. грн., ті ж самі сторони уклали на наступний день – 15 вересня.

Цікаво, що під час аукціону, за результатами якого був укладений вищеназваний договір від 14.09.2020 року, ПП «Рома» зустрілося лишень з ТОВ «Автомагістраль-Південь» - фаворитом Укравтодору за кількістю підрядів у 2020 році. Так як тендерна пропозиція ще одного учасника – ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» була відхилена. Чому дану фірму не допустили до аукціону - невідомо, оскільки протокол відхилення тендерний комітет не завантажив.

На аукціоні, у результаті якого переможець взяв дорожній підряд на 75 млн. грн., ПП «Рома» конкурувало з тим самим ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Шляховик-Т».

Нагадаємо, що ПП Рома» у даний час є фігурантом низки кримінальних провадженнях, досудове розслідування у яких було розпочато в 2018-2020 роках. У їх числі - кримінальне провадження за №4202014000000001 за ч.1 ст. 212 (ухилення від сплати податків) та ч.3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) КК України, що перебуває у даний час в провадженні ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області, та яке було відкрито 24.01.2020 року.

У даній справі, зокрема, досліджуються такі факти. ПП «Рома» впродовж 2018-2019 рр. укладало договори із різними державними замовниками на ремонти доріг. Водночас підприємство замовляло транспортні послуги у ФОП, але платило їм значно дорожче ринкової ціни.

Фізичною особою підприємцем, яка надавала транспортні послуги ПП «Рома» виявився директор та власник цього ж ПП «Рома» Роман Демчина. Тобто, за висновками податківців, депутат сам надавав послуги своєму підприємству по завищених цінах. Зроблено це було на загальну суму 30 057 478 грн. що призвело до ухилення від сплати податків на загальну суму 3 106 984 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ