Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Депутат облради, який продає бізнес, перемагає в багатомільйонному тендері з різницею 10 грн

Як стало відомо з інформації опублікованої на сайті публічних закупівель Prozorro, фірма депутата Львівської обласної ради Романа Демчини ПП "Рома" перемагає в тендері на проведення ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення Жовківського, Сокальського та Яворівського районів Львівської області.
Фото: Facebook-сторінка Романа Демчини

Як свідчать дані проведеного сьогодні аукціону, приватне підприємство "Рома" запропонувало найнижчу ціну під час конкурентних торгів. Так з планованих 145 063 358,40 грн ціну вдалось знизити до 116 999 990 гривень.

  • ПП Рома  - 116 999 990,00 грн.
  • ДП “Львівський облавтодор” - 117 000 000,00 грн.
  • ТДВ "Шляхове ремонтно-будівельне управління № 65" - 143 517 980,14 грн.

Замовником ​робіт є Департамент дорожнього господарства Львівської обласної державної адміністрації. Тепер в замовника є 5 робочих днів, щоб підписати договір з переможцем тендеру, або обґрунтувати відмову.

Нагадаємо, ПП "Рома" займається дорожнім будівництвом з 1995 року. Минулого місяця, власник підприємства, депутат  Львівської обласної ради від БПП Роман Демчина оголосив про його продаж.

"Взагалі дуже важко щось доводити людям, які не розуміють необхідність прозорої, ринкової конкуренції. Набридло пояснювати чиновникам, що очікувати відкат – це не єдине, для чого вони є на своїх посадах. Надзвичайно набридло за кожну нашу роботу пояснювати нащадкам ОБХССників, що ми не крадемо, а закладеної в кошторис маржі достатньо для розвитку і комфортного життя. Таке враження, що в наших державних мужів є якесь змагання "хто зробить всім гірше". А інвестиційна няня для вітчизняних підприємців не передбачена. Чи, можливо, вона є, але для вибраних? Чесно, я вже не маю, ні бажання, ні здоров’я працювати в настільки важкій сфері, а тому я прийняв рішення продати ПП "Рома", - зокрема зазначав Роман.

Нагадаємо, як повідомляло Наші гроші, Служба автомобільних доріг у Львівській області в 2019 році підписала договір на поточний дрібний ремонт та експлуатацію доріг загального користування державного значення з ПП «Рома» за 342 млн грн.

Як повідомляло Гал-інфо раніше, Брюховицька селищна рада 9 червня підписала договір на ремонт вулиці Під Осовою вартістю 11,27 млн грн з ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл». Попередній тендер на ремонт цієї ж вулиці, де найдешевша пропозиція в 9,4 млн грн надійшла від ПП «Рома», селищна рада скасувала 25 березня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ