Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат проголосував за землю для свого брата

У Миколаївському районі Львівської області прокуратура попередила незаконне вибуття з комунальної власності 2,5 га земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, постановою Львівського окружного адміністративного суду задоволено у повному обсязі позов Золочівської місцевої прокуратури до Роздільської селищної ради, за участю фізичних осіб, про визнання протиправним та скасування рішення органу місцевого самоврядування «Про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,5 га для ведення особистого селянського господарства» в урочищі «Кукорова».

Серед підстав звернення прокурора до суду із вказаним позовом стало те,  що оскаржуване рішення приймалось в умовах реального конфлікту інтересів та суперечить положенням Закону України «Про запобігання корупції».  

Також при його прийнятті порушено і вимоги Земельного кодексу України.

Зокрема, один із депутатів, який голосував за виділення спірної земельної ділянки своєму братові, Миколаївським районним судом визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-7 КУпАП України (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Зазначимо, що відповідно до інформації Роздільської селищної ради від    23 лютого 2018 року, вказана земельна ділянка перебуває у розпорядженні територіальної громади та відноситься до комунальної власності.

Відтак, за втручання прокуратури, попереджено протиправне вибуття із власності територіальної громади 2,5 га земель сільськогосподарського призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ