Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат Володимир Кожан долучився до увічнення пам’яті отця Еміліяна Ковча

Депутат Львівської обласної ради та меценат Володимир Кожан надав допомогу мешканцям Перемишлянського району для гідного відзначенні 65-річчя загибелі Блаженного священномученика, отця Еміліяна Ковча. Про це Гал-info повідомила прес-служба депутата.
«Ознайомившись із особистістю Блаженного священномученика Еміліяна Ковча, я був приголомшений, – каже Володимир Кожан. - Це ж як треба любити Бога і людей, щоби, ні миті не вагаючись, віддати за це своє життя. Він, воістину святий. Аналізуючи його постать, я ще раз і ще раз переконуюся, скільки нам треба ще вчитися, щоби стати жертовними та моральними. Саме тому, коли до мене звернулися за допомогою, ні на мить не завагався. Свою історію ми просто зобов'язані вивчати щоденно, щомиті. Бо саме вона ідентифікує нашу націю та народ, - наголосив Володимир Кожан.
Цього року минає 65 років з часу смерті духівника та 125 років з дня його народження. Рішенням сесії Львівської обласної ради 2009 рік визнано роком о. Еміліяна Ковча.
29 березня відбулося відзначення 65-річчя смерті Блаженного Омеляна та закінчення місії зі встановленням місійного хреста біля Храму св. Володимира та бл. Омеляна в Перемишлянах, адже блаженний Омелян Ковч був парохом у Перемишлянах протягом 20 років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ