Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутат, який збирається подавати в суд на міського голову, очевидно просто не знає добре законодавства — Василь Білоус

Депутат, який збирається подавати в суд на міського голову, очевидно просто не знає добре законодавства, — заявив «Гал-info» заступник міського голови з питань економіки та соціальної політики Василь Білоус. За його словами, регламент міськради, у відсутності якого звинувачують Андрія Садового, за законом може бути прийнятий до другої сесії, наразі ж триває тільки перша сесія Львівської міської ради, отож приблизно до вересня ЛМР ще має час, щоб врегулювати це питання.
«В законі чітко прописано, що регламент ради приймається не пізніше як на другій сесії. На другій сесії також приймається положення про постійні депутатські комісії. Сьогодні ж міська рада працює за старим регламентом і це цілком законно, а звинувачувати Андрія Садового у порушенні присяги тут, я вважаю, нема за що. Однак кожен може знайти зачіпку, особливо юрист, я би міг з цими людьми багато в чому посперечатися. Я добре знаю законодавство, адже свого часу працював секретарем Львівської міської ради, і регламент добре знаю, бо я сам його писав. Є нюанси, але вони зовсім дріб’язкові. Звичайно, відхилень допускати не варто, але ідеально все теж не може бути, життя завжди вносить свої корективи», — пояснив Василь Білоус.
Нагадаємо, один із депутатів ЛМР заявив, що збирається подавати в суд на Андрія Садового за порушення присяги міського голови, бо до цього часу ще не прийнято регламенту, відповідно рішення постійних депутатських комісій є не правочинними, а Садовий свою чергою керує радою, яка порушує законодавство.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ