Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат «Єдиної Росії» порадив росіянам менше їсти, якщо не вистачає грошей через дії Путіна

Депутат «Єдиної Росії» порадив росіянам менше їсти, якщо не вистачає грошей через дії Путіна, - "Наші гроші".

Депутат Законодавчих зборів Свердловської області Ілля Гаффнер пояснив росіянам, що слід робити під час кризи, коли ціни на продукти невблаганно зростають. Він порадив громадянам, яким не вистачає грошей на продукти, «поменше їсти».

Гаффнер, який є куратором програми «Народний контроль», що здійснює моніторинг якості та вартості продовольства, проінспектував ціни на продукти харчування в одному з торгових центрів Єкатеринбурга.

Результати виявилися невтішними: на багато видів продукції ціни зросли на 25% і більше. Але депутат визнав, що це «не так страшно». «Якщо, припустимо, грошових коштів мало, то, напевно, треба задуматися про здоров’я і якось поменше харчуватися», – благодушно порадив народний обранець. Він також зазначив, що «новорічний ажіотаж минув, все наїлися і тепер пора займатися спортом».

Слова депутата викликали широкий громадський резонанс. Обурені люди, зокрема, закликали Гаффнера послідувати власним раді та першим сісти на дієту, оскільки «ситий голодного не розуміє», а дехто навіть запропонував «гнати поганою мітлою» такого народного представника.

За слова Гаффнера довелося вибачатися керівництву регіональної «Єдиної Росії». Секретар свердловського відділення правлячої партії Росії Віктор Шептій заявив, що рекомендував би Гаффнеру «сім разів подумати і один раз сказати».

Тим часом сам Гаффнер як і раніше впевнений, що не допустив нічого недозволенного. У коментарі Ura.ru він зазначив, що не вважає своє висловлювання некоректним. «Треба згадати старі часи. Треба згадати про працю, займатися городами … Треба дійсно менше їсти і займатися спортом!», – підтвердив він.

Нагадаємо, в Росії ростуть ціни на продукти на тлі падіння курсу рубля і продовольчого ембарго, введеного президентом Володимиром Путіним. Днями віце-прем’єр РФ Аркадій Дворкович повідомив, що збережеться зростання цін на хліб і борошно, а також крупи. За минулий рік ціни на продукти піднялися на 15-17%.

"Наші гроші"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ