Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутата Львівської обласної ради Галину Юрків позбавили депутатства в телефонному режимі?

На сьогоднішньому, 30 квітня, засіданні Львівської обласної ТВК ухвалено рішення позбавити депутата Львівської обласної ради Галину Юрків, яка 2006 року перейшла з фракції УНП до БЮТу, депутатських повноважень. Член ТВК Ігор Кравчук з цього приводу у коментарі Гал-інфо заявив, що протокол рішення сфальшований і що голова комісії та секретар вдалися до злочинних діі.
Зокрема, Ігор Кравчук розповів: «У цій справі сьогодні відбулося шосте засідання ТВК. Станом на 18.30 не було кворуму. Отож, коли дійшло до голосування, то було запропоновано виготовити список для поіменного голосування, щоб кожен міг поставити свій підпис. Секретар комісії Віталій Джунь вніс цей список (11 осіб) в протокол, у якому згодом вказав, що на засіданні присутні 10 осіб, відсутні  двоє. А у розділі голосували «за» записав – 9 осіб. Хоча за прийняття рішення про позбавлення Юрків депутатства і призначення депутатом наступного кандидата фактично проголосувало 8 членів комісії (із 16 загального складу), чого недостатньо для прийняття позитивного рішення.

Дев’ятим секретар комісії вніс Ігоря Павлишина, який під час засідання перебував у Києві. Було повідомлено, що йому зателефонували, і що він начебто пообіцяв, мовляв, коли приїде, то поставить підпис у "розділі "за". Внаслідок цього було порушено норми 26 статті Закону України про вибори дупутатів місцевих рад.  А саме норму про те, що рішення комісії приймаються на засіданні, не по телефону. Також ця стаття передбачає, що для прийняття рішення потрібно, аби був кворум у дві третини спискового складу. Жодна з цих вимог не виконана".

Ігор Кравчук наголосив, що намагання сфальсифікувати рішення комісії викликано тим, що більшість її членів не вважає рішення блоку Костенка-Плюща про відкликання Юрків прийнятим у законний спосіб, зокрема, вищим керівним органом цього блоку та на підставі статті 58 Конституції України, а також відповідно до рішення Конституційного Суду України від 28 травня 2008 року.

"Сфальсифікований протокол є у мене разом із фото-та відеоматеріалами, які зокрема, свідчать про напад на мене голови комісії Любенка та секретаря Джуня у момент, коли я намагався зафіксувати означені вище порушення», - додав Ігор Кравчук, який має намір звернутися за допомогою до правоохоронних органів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ