Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутатів Бундестагу відкликають з відпусток на 80 хвилин

709 депутатів німецького Бундестагу відкликають з літніх відпусток на позачергове парламентське засідання тривалістю близько 80 хвилин.

Про це повідомило видання DW.

На цьому засіданні має відбутись приведення до присяги нової міністерки оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер (Annegret Kramp-Karrenbauer).

Наразі партії намагаються зв'язатися зі своїми депутатами за допомогою СМС, електронної пошти та телефонних дзвінків. За даними адміністрації Бундестагу, вартість позачергового засідання ще не підраховували, однак спостерігачі оцінюють її у приблизно 100 тисяч євро.

Вартість повернення до Берліна та назад у місце відпустки за кордоном має взяти на себе німецький парламент. Крім того, пленарна зала Бундестагу зараз перебуває на ремонті, тож засідання проведуть у допоміжній будівлі парламенту - Будинку Пауля Лебе. У фоє приміщення, таким чином, мають доставити стільці, а також трибуну й обладнати місця для членів уряду та Бундесрату.

Нагадаємо, 16 липня стало відомо, що голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Крамп-Карренбауер замінить Урсулу фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) на посаді міністерки оборони ФРН. Фон дер Ляєн, яка також є представницею ХДС, у вівторок була затверджена Європарламентом на посаду голови Єврокомісії. У середу вона офіційно склала з себе повноваження глави оборонного відомства Німеччини.

Раніше Аннеґрет Крамп-Карренбауер неодноразово заявляла, що не хоче обіймати жодних міністерських посад в кабінеті Анґели Меркель (Angela Merkel). Вона пояснювала це бажанням зберегти незалежність дій на чолі ХДС. Крамп-Карренбауер очолила ХДС 7 грудня 2018 року, коли перемогла на внутрішньопартійних виборах. До цього вона була прем'єр-міністеркою найменшої федеральної землі ФРН - Саару.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ