Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутатів Львівської облради перевірять, наскільки вони послаблюють свої партії

Депутати Львівської обласної ради повинні готуватися до перевірки їхнього особистого рейтингу напередодні місцевих виборів 30 травня 2010 року. Після оприлюднення результатів дослідження соціологічної групи «Рейтинг» на предмет популярності депутатів з парламентського списку БЮТ, соціологи отримали замовлення дослідити популярність депутатів окремих фракцій ЛОР. Про це «Гал-інфо» сьогодні, 5 листопада, повідомив директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

 

За його словами, політичні партії зацікавлені у проведені таких досліджень як на центральному, так і на місцевому рівнях.

 

Водночас Олексій Антипович зазначив, що на основі дослідження із визначення того з нардепів, хто найбільше послаблює БЮТ, не можна робити висновків щодо антирейтингу депутатів, оскільки 70% опитаних не змогли назвати жодного прізвища депутата. Крім того, рейтинг тих, хто послаблює БЮТ коливається в межах від 0,5% до 2,5%. Також соціолог не зміг назвати наскільки БЮТ послаблює голова ЛОО «Батьківщина» Іван Денькович, покликавшись на закритий характер дослідження. Олексій Антипович підтвердив лише ту інформацію закритого дослідження, що раніше була оприлюднена ЗМІ.    

 

Нагадаємо, газета "Дело" оприлюднила результати закритого соціологічного дослідження, яке замовив Блок Юлії Тимошенко.

 

Його мета – визначити особистий рейтинг народних депутатів блоку, а також виявити тих, чия присутність у виборчих списках не подобається виборцям.

 

За інформацією "Дело", соцопитування "Дослідження окремих аспектів діяльності команди Юлії Тимошенко" провела група "Рейтинг".

 

Компанія опитала 2 тис. респондентів. Їм було запропоновано вибрати серед 20 найбільш активних "бютівців" тих, які посилюють і послабляють позиції блоку на політичній арені.

4 листопада підсумкові дані соцопитування були передані лідеру БЮТ, прем'єру Юлії Тимошенко.

 

Соціологи відзначили вкрай низьку упізнаваність членів команди Тимошенко. На відміну від прем'єра, рівень популярності її соратників у кілька разів нижчий. Лише 10 осіб із 2 тис. опитаних змогли назвати прізвища "бютівців" не з запропонованого списку.

 

У беззастережному фаворі у прихильників БЮТ виявився перший віце-прем'єр Олександр Турчинов з рейтингом 39,7%. За ним йдуть віце-спікер Микола Томенко (29,1%) і голова фракції БЮТ у парламенті Іван Кириленко (19,3%).

 

На запитання хто, на їхню думку, найбільше послабляє позиції БЮТ, 70% потенційних виборців не змогли назвати жодного прізвища депутатів цієї політсили. Проте 17% респондентів заявили, що всі депутати в запропонованому списку їм подобаються.

 

Список тих, хто "послабляє позиції БЮТ", очолили депутати Богдан Губський і Андрій Шкіль – 2,4% і 1,9% прихильників політсили прем'єра висловилися проти їхньої присутності в БЮТ. Симпатизують їм 1,1% і 13,6% опитаних відповідно. Негативний рейтинг Сергія Терьохіна склав 1,4%.

 

Джерела, близькі до Тимошенко, зазначають, що при формуванні списку на наступних виборах будуть враховуватися результати соцопитувань.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ