Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Депутатська комісія ЛМР виділить додаткові кошти ЛКП „Львівсвітло” після перевірки діяльності підприємства - Андрій Стецьків

Додаткові кошти ЛКП „Львівсвітло” міська рада виділить після того, як будуть зроблені висновки аудиту і депутати дізнаються, куди підприємство витратило 22 млн. грн. позики з держбюджету. Про це сьогодні, 30 вересня, „Гал-info” повідомив голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Андрій Стецьків.

Він зазначив, що депутати міської ради відправили на доопрацювання пропозиції щодо виділення додаткових коштів ЛКП „Львівсвітло” до наступного пленерного засідання. Комісія сумнівається у раціональному використанню позики в 22 млн. грн., яку підприємство отримало, як гранд з державного бюджету за згодою ЛМР минулого року. За словами Андрія Стецьківа, ці кошти підприємство повинно було витратити на модернізацію: закупити лічильники, економні лампи та інші необхідні речі, і за рахунок цього стати хоча б не таким затратним. „А поки не відомо, на що використали кошти, то додаткових виділяти не будуть”, - розповів він, і додав, що при виявленні порушень у використанні позики винні понесуть відповідальність.

Відтак, ЛКП „Львівсвітло” отримає додаткові кошти після того, як подасть точні розрахунки, для чого їм потрібні кошти, та точну звітність проведеної роботи. Андрій Стецьків наголосив, що сума додаткових коштів буде залежити від потреби, і якщо підприємству буде потрібно 3 млн., то міська влада постарається їх виділити. „На цей місяць підприємство просить 300 тис. грн. на погашення електрозаборгованості за вересень. Чим же воно платитиме до кінця року? Ми не можемо допустити, щоб воно просило додаткових коштів кожного місяця”, - зазначив він.

Нагадаємо, що за інформацією з підприємства, у разі, якщо з міського бюджету не виділять додаткових коштів на потреби ЛКП „Львівсвітло”, то з цієї суботи вулиці Львова перестануть освітлювати, бо "Львівобленерго” відключить підприємство через несплату за електроенергію. Окрім того, є загроза, що чере освоєння всіх виділених на цей рік коштів працівники з наступного тижня підуть за свій рахунок у відпустку. „Щоб ЛКП „Львівсвітло” працювало повноцінно, а не у збиток собі, потрібно до кінця року ще 4,36 млн. грн., проте підприємство просить, щоб з міського бюджету виділили хоча б 3,69 млн. грн.” -- повідомила „Гал-info” керівник ЛКП „Львівсвітло” Ірина Коваленко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ