Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутатська комісія, яка вивчала тарифи на тепло, можливо, ініціюватиме скликання позачергової сесії міськради

Депутатська комісія, яка вивчала економічне обґрунтування тарифів на тепло, можливо, ініціюватиме скликання позачергової сесії Львівської міської ради, яка має бути повністю присвячена тарифній політиці Львова. Про це „Гал-info” повідомив голова цієї комісії Олег Породко. За його словами, наразі ще не з’ясовано, чи будуть розглядати питання тарифів на позачерговому засіданні сесії ЛМР, яка відбудеться сьогодні, 13 лютого, адже це засідання має бути присвячена бюджету розвитку Львова-2007.
 „Сьогодні нам справді найдоцільніше сконцентруватися на прийнятті бюджету розвитку, адже чим далі ми затягуватимемо цей процес, тим менше залишатиметься часу для освоєння коштів. Однак і питання тарифів на тепло є надзвичайно важливим. Попри те, що міський голова наполягає на тому, що доповідь, з якою я виступив на минулій сесії міської ради, це лише інформація, у мене є всі документи, які підтверджують, що члени комісії проголосували, що це звіт. Комісія довела, що тарифи були економічно необґрунтовані, однак владі вигідно затягувати це питання якомога довше, щоб закінчився опалювальний сезон”, — наголосив Олег Породко.
За словами депутата, швидше за все, члени комісії ініціюватимуть скликання позачергової сесії Львівської міської ради, яка має бути присвячена виключно питанню тарифів.
„На цій сесії мали заслухати як представників виконавчої влади, так і представників теплових підприємств, а також профільні депутатські комісії. Зараз іде спекуляція на тому, скільки зазнає збитків міський бюджет, якщо тариф визнають незаконними. Однак це лише розмови, адже аудиту діяльності теплових підприємств Львова ніхто не робив. Влітку 2006 року була створена спеціальна тимчасова робоча група, яка мала проаналізувати фінансово-економічну діяльність теплокомуненерго. Однак ще до сьогодні ця комісія не подала своїх висновків, тому ми не можемо визначити, яких збитків зазнає місто від скасування тарифів і чи зазнає їх взагалі. Отож ми мали б також вислухати звіт голови цієї комісії Петра Адамика”, — переконаний Олег Породко.
Нагадаємо, 8 лютого, на сесії Львівської міської ради розглядали питання тарифів на теплоенергію, однак остаточного рішення з цього приводу депутати не прийняли. Народні обранці вислухали доповідь голови тимчасової депутатської комісії, яка мала проаналізувати економічне обґрунтування тарифів Олега Породка. Комісія визнала, що тарифи сформували не зовсім прозоро і рекомендувала визнати роботу виконавчого комітету Львівської міської ради у питанні тарифоутворення незадовільною. Однак міський голова відмовився приймати доповідь Породка як звіт, наголосивши, що протокол підписала менша частина членів комісії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ