Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Депутати бояться, що Будинок книги у Львові хочуть знищити

Вчора, 24 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати звернулися з листом до Президента та прем'єр-міністра України з вимогою запобігти знищенню традиційного інтелектуального осередку Львова Будинку книги.

Звернення озвучив депутат Богдан Панкевич. За його словами у Львові склалася критична ситуація із знищенням комплексу книгарень Будинку книги. Депутат зазначив, що власником Будинку книги є НАК "Надра України", яка делегувала свої права ДП "Західукргеологія", яке здає в оренду приміщення Будинку книги ТзОВ "Львівкнига" з правом суборенди.

"Десятиліттями на площі Міцкевича, 8 існував інтелектуально-освітній центр - Будинок книги, де львів'яни мали змогу купувати літературу починаючи від підручників закінчуючи раритетними іноземними виданнями. У цьому році ТзОВ "Львівкнига" надало в суборенду приміщення одного з магазинів під магазин цифрової техніки, що є першим кроком до знищення Будинку книги. Нам відомо, що інші книгарні також будуть ліквідовані, а приміщення здані в оренду різним комерційним структурам", - заявив депутат.

Звернення підтримало 68 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ