Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Депутати дали в оренду кінотеатр «Дзвін». Садовий каже, що приміщення хочуть вкрасти в громади

На сесії Львівської міської ради 18 липня депутати проголосували за надання в оренду терміном на 10 років цілісного майнового комплексу кінотеатру на вул. Шептицьких, 45 з умовою виділення приміщень для музею Степана Бандери площею не менше як 300 кв. м. «За» таку ухвалу проголосував 61 депутат.

Мова йде про приміщення кінотеатру «Дзвін», яке розміщене за пам’ятником С. Бандері.

Приміщення надали в оренду ТзОВ «Дзвін і К».

Як заявив міський голова Львова Андрій Садовий, є підозра, що під виглядом передачі кінотеатру в оренду колективу згодом приміщення приватизують і воно буде втрачене для громади.

Натомість член профільної комісії Роман Плахтій заявив, що ця ухвала блокується виконавчими органами вже п’ять років, тоді коли інвестор згоден відремонтувати приміщення та обладнати в ньому музей Бандери. Він також зазначив, що на це є згода трудового колективу.

Начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Подоляк у листі до Плахтія вказала на недоцільність створення такого музею .

"Створення музею Бандери є глорифікацією політичного вождя, що характерно для країн третього світу (Мавзолей Леніна)", - вказано в листі.

Міський голова Львова заявив, що наклав вето на цю ухвалу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ