Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Городоччини підтримали звернення Львівської обласної ради щодо політичної ситуації в Україні

Депутати Городоцької районної ради підтрималирішення Львівської обласної ради щодо політичної ситуації в Україні. У зверненні йдеться, що за два роки перебування Віктора Януковича на посаді Президента в Україні встановлено антиукраїнський авторитарний режим. Депутати переконані , що для того, аби уникнути перетворення України на країну з тоталітарним режимом, необхідне об’єднання усіх опозиційних партій для спільно участі в майбутніх парламентських виборах.

«Україну порятує лише перемога об'єднаної опозиції на парламентських виборах 2012 року та дострокове припинення президентських повноважень Януковича шляхом імпічменту. Цій меті має бути підпорядкована координація дій об'єднаної опозиції», - йдеться у зверненні.

Також, обранці звернулись до опозиційних партій з вимогоюпогоджувати усіх кандидатів на мажоритарні округи з громадою району. Відповідне рішення було прийняте на сесії Городоцької районної ради вчора, 29 березня.

У зверненні депутати наголошують, що до влади повинні прийти політики, що представляють українське громадянське суспільство. Лише тоді парламент нарешті з майданчика реалізації економічних та вузькополітичних інтересів, перетвориться на справді найвищий законодавчий орган країни.

«Лідери опозиційних політичних партій, повинні нарешті зрозуміти, що суспільство вимагає від них відповідальностіу прийнятті рішень. Виборці не підтримуватимуть тих кандидатів ,яких в наказовому порядку призначать, без зважань на думку громадськості. Городоччина закликаєоб'єднану опозиції до відкритості, прозорості та врахування позицій місцевих громад по даному питанню», - йдеться в документі.

За звернення проголосували 40 депутатів Городоцької районної ради. Окрім цього, обранці підтримали рішення Львівської обласної ради щодо політичної ситуації в країні.

Подаємо текст звернення повністю:

Звернення

депутатів Городоцької районної ради до лідерів опозиційних політичних партій

«Єдиний народ - єдиний список - єдиний кандидат!»

В жовтні 2012 року український народ буде обирати новий склад Верховної Ради України. За двадцять років української Незалежності ці вибори матимуть чи не найбільшій вплив на майбутнє нашої держави. У зв'язку з зміною до законодавства про вибори депутатів Верховною Радою та загрозливою політичною ситуацією в країні, структура найвищого законодавчого органу країни потребує нагальних та докорінних змін.

До влади повинні прийти політики, що представляють українське громадянське суспільство. Лише тоді парламент нарешті з майданчика реалізації економічних та вузькополітичних інтересів, перетвориться на справді найвищий законодавчий орган країни.

Ми переконані, що таких змін можливо досягнути лише за умови, коли в парламенті працюватимуть дійсно представники народу, обрані після всенародного обговорення, а не призначенні в столичних кабінетах. Нам не потрібні депутати, які коритимуться і працюватимуть лише на свого партійного лідера, з волі якого вони отримали прохідне місце в списку чи право балотуватись на окрузі.

Саме тому, ми звертаємося до усіх політичних партій, визначених законодавством у якості суб'єктів висування кандидатів, надати цьому процесу відкритості та демократичності.

Наголошуємо, визначення кандидатів від об’єднаної опозиції повинно відбуватися з врахуванням інтересів територіальних громад округів, на яких вони обиратимуться, громадських організацій та найширших кіл суспільства.

Висуненню політичними партіями від опозиції кандидатів у народні депутати як за партійними списками так і по мажоритарних округах , має передувати публічне обговорення відповідних кандидатур з громадськістю тих регіонів де вони будуть балотуватися, а результат доведений до відома виборців.

Лідери опозиційних політичних партій, повинні нарешті зрозуміти, що суспільство вимагає від них відповідальностіу прийнятті рішень. Виборці не підтримуватимуть тих кандидатів ,яких в наказовому порядку призначать, без зважань на думку громадськості.

Городоччина закликаєоб'єднану опозиції до відкритості, прозорості та врахування позицій місцевих громад по даному питанню.

Слава Україні!

Прийнято на XII сесії Городоцької районної ради VI скликання 29 березня 2012 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ