Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати готуються відставити Тимошенко, – Єрмолаєв

Директор Центр соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв вважає, що сьогоднішня відставка Юрія Луценка показала, що кількість незадоволених нардепів більше, ніж кількість коаліціантів, які підтримують власний уряд. Про це він сказав «Головком», відповідаючи на запитання про реальні причини відставки глави МВС і чи вплине вона на хід виборчої кампанії.

 

На думку політолога, мотивів, причин і аргументів за відставку Луценка достатньо - і політичних, і адміністративних, і професійних. «Якби в уряду була коаліція, яка б довіряла міністру, цієї проблеми не було б взагалі», – упевнений Єрмолаєв.

«Більшість, зібране за відставку Луценка, дуже умовна. В питанні відставки уряду Тимошенко парламент буде постійно розколюватися, і до виборів навряд чи варто очікувати відставки Кабміну. Відставка Тимошенко набуде для депутатів якийсь сенс тільки в тому випадку, якщо спочатку їм буде запропоновано сформувати нову коаліцію. Адже для відставки Кабміну зовсім необов'язково за неї голосувати – поява нової коаліції де-факто означає відставку прем'єра», - відзначив експерт.

«Тому багато депутатів не будуть ризикувати відкрито виступати проти уряду, але будуть готові, взявши участь у новій коаліції, відставити Тимошенко де-факто», – додав він.

Разом з тим, Єрмолаєв вважає, що поведінка Литвина на вчорашньому засіданні парламенту показує, що спікер намагається продемонструвати свою «ефективність і незамінність при будь-якому розкладі, незалежно від імен». «Адже на кандидатуру спікера впливає не тільки думку вождів, але і настрій у залі», – зазначив він.

«І якщо депутати переконаються в тому, що з Литвином можна працювати, що він дійсно здатен утримувати ситуацію від дестабілізації при будь-якій погодй, то при формальних і неформальних рейтингових голосуваннях він буде мати підтримку», - упевнений Єрмолаєв.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ