Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати ініціюють звіт МЗС та вимагають відкликати посла України в Росії

Депутатська група «За Україну!» ініціює звіт міністра закордонних справ щодо ситуації навколо Української бібліотеки в Москві. Про це повідомив голова партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко. Також народні депутати вимагають відкликати посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка.

За словами лідера партії «За Україну!», «ситуація навколо Української бібліотеки в Москві засвідчила безпорадність українського зовнішньополітичного відомства. Тому ми вимагаємо в перший пленарний день восьмої сесії Верховної Ради заслухати звіт керівника МЗС Костянтина Грищенка щодо ситуації навколо Української бібліотеки в Москві».

Також народні депутати від групи «За Україну!» хотіли б почути позицію міністра щодо ліквідації Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

«Особливе обурення викликають дії українського дипломатичного представництва в Російській Федерації. Замість того, щоб виконувати свої повноваження – захищати українські інтереси та права українців - дипломатичне представництво, фактично, перетворилося на ретранслятор позиції Кремля», - зазначив він.

«Тому партія «За Україну!» вимагає відкликати посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка з метою заміни його кандидатурою, що здатна захищати українські інтереси перед Кремлем», - наголосив В’ячеслав Кириленко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ