Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати ЛМР не погодили закупівлю тролейбусів з автономним рухом

На сьогоднішньому пленарному засіданні Львівської міської ради винесли на розгляд питання щодо ухвали на отримання кредиту в 32 млн євро для закупівлі до 100 тролейбусів з автономним рухом, проте рішення не підтримали.
Тролейбуси «Електрон» із кондиціонерами і USB-зарядками. Фото Олена Ляхович

Згідно з ухвалою “Про надання місцевої гарантії Львівської міської ради у 2021 році з метою забезпечення виконання боргових зобов’язань ЛКП “Львівелектротранс” для фінансування закупівлі до 100 тролейбусів з автономним рухом і заряджанням під час руху та реконструкції і розширення тролейбусної контактної мережі” період на який здійснюється запозичення на суму в 32 млн євро - 10 років, враховуючи 3 роки пільгових. 

На голосування було винесено дві позиції: про перенесення питання від Наталії Шелестак та про ухвалу рішення від Садового. 

Як зокрема зазначила голова бюджетної комісії Шелестак Наталія: “Бюджетна комісія практично повним складом підтримала дану ухвалу, але я маю своє бачення. Нам пропонується купити до ста тролейбусів з електронним ходом, як на мою думку, на кабальних умовах. Я вважаю, що однозначно місту потрібні ці тролейбуси, але я пропоную перенести це питання, для того, щоб знайти можливості фінансування під менші відсоткові ставки, бо знаю, що це можливо. Це кредит не на 3 місяці, це кредит на роки і нам потім його віддавати. Ми беремо чужі гроші, а віддаємо свої”.

Проте міський голова Андрій Садовий не зовсім погодився з пропозицією Шелестак Наталії і висловив думку про те, що потрібно зголошуватись та підписувати угоду.

“Єдина інституція, яка підтримує українського виробника це Львівська міська рада. Так, я б хотів, щоб ми брали коштів під нуль процентів річних, але по іншому ніхто не підтримає нашого виробника. Можемо стояти збоку, вони помруть, будем робити урочисті похорони. Це треба йти і давати роботу нашим українським виробникам ”, - коментує Андрій Садовий.

Так як рішення про перенесення не було підтримано депутатами, Садовий ще раз наголосив на необхідності прийняття цього питання: “Аби це питання пройшло далі необхідно набрати ⅔ голосів. Звичайно, ви можете не підтримати це питання і ухвала не пройде, але тоді ми залишимось без тролейбусів. Завод залишиться без роботи, робітники залишаться без зарплати. В мене велике прохання, щоб всі одностайно підтримали дану ухвалу. Шановні колеги, будьте свідомими!”

З 58 присутніх “За” проголосували 42 осіб, “Проти” - 1 особа, 8 осіб “Не голосувало” та ще 7 осіб “Утрималось”, тому рішення не прийнято.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ