Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати ЛМР та ЛОР звертатимуться до Єханурова і Богатирьової щодо незаконного продажу Брюховицьких лісів та майна колишніх військових частин

Депутат Львівської міської ради Віра Лясковська має намір звертатися до секретаря РНБО Раїси Богатирьової не тільки щодо розслідувань земельних афер на Львівщині, а й з інших питань, зокрема щодо незаконного продажу майна колишніх військових частин. Про це вона повідомила у коментарі «Гал-info».
«Ми будемо звертатися не тільки з приводу земельних афер на Львівщині. Фактично, у мене вже є домовленості із деякими депутати Львівської міської та Львівської обласної рад про звернення по Брюховецьких лісах, адже 146 га лісу уже пішло під укіс, де продали фактично склади із зброєю. Ми вже маємо деякі документи, які підтверджують факти. Також маємо документи і по військових частинах, які фактично є законсервованими. Вони стоять із символікою Міністерства оборони України, — фактично, по 10-15 га територій військових частин стоять закритими, податки з них не платять, оскільки об’єкти перебувають на пільгових умовах. Тобто, не йде ані плата за оренду, однак вони і не передаються у власність, а фактично вичікують кращих часів. Документальні факти такого мародерства у нас є і ми обов’язково будемо звертатися і до міністра оборони Юрія Єханурова, і до секретаря РНБО Раїси Богатирьової з приводу як Брюховицьких лісів, так і майна колишніх військових частин», — розповіла Віра Лясковська.
Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України передала до Генеральної прокуратури України справи найрезонансніших земельних афер, скоєних на Львівщині.
За даними Лясковської, РНБО передала на розгляд Генпрокуратурі матеріали, пов’язані з виділенням 328,7 гектарів особливо цінних земель лісопаркової частини зеленої зони Львова, а також 15 земельних ділянок під будівництво АЗС у Львові.
Нагадаємо, 6 листопада Президент України доручив Секретарю РНБОУ перевірити додержання земельного законодавства та прав громадян у сфері земельних відносин у Львівській області. З цією метою наприкінці листопада Львів відвідали представники РНБО.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ