Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати ЛМР відправили на доопрацювання проект резолюції щодо основних напрямків бюджетної політики Львова на 2007 рік

Депутати Львівської міської ради відхилили проект ухвали про бюджетну резолюцію щодо основних напрямків бюджетної політики міста Львова на 2007 рік. У ході обговорення було прийнято рішення відправити відповідну резолюцію на доопрацювання комісії з економічної політики та бюджетної комісії.
За словами члена комісії економічної політики Петра Соболя, зміст цієї резолюції – це правила написання програми соціально-економічного розвитку міста, на основі якої готується бюджет. „Цю резолюцію ми подали на розгляд депутатів сьогодні, оскільки процес реорганізації виконавчих органів влади дуже затягнувся, так само, як процес створення нової структури, і є загроза входження в новий бюджетний рік з принципами та правилами, які існували у 2006 році. На мою думку, у наступному році ми не можемо працювати в ручному режимі, коли всі питання вирішуються вночі і коли ніхто не знає, куди ми рухаємося, а вирішуються тільки ті питання, які краще розказали і у вдалий час підійшли. Запропонований документ – прямої дії, що чітко зобов’язує виконавчі органи працювати у певному напрямку», – зазначив Петро Соболь.
Основні  зміни, які є у цій резолюції, стосуються нових напрямків бюджетної політики: відмова від формування районних бюджетів та здійснення фінансування районів Львова на основі кошторисів, забезпечення реалізації програми створення та освоєння ГІСу (геоінформаційної системи) і застосування нових геоінформаційних технологій з метою забезпечення міської ради та її виконавчих органів достовірною та комплексною геоінформацією для оперативного прийняття управлінських рішень. Окрім того – запровадження нової форми бюджетного фінансування проектів та програм в гуманітарній сфері, яка б передбачала проведення конкурсів серед проектних підприємств, установ та організацій, а також запровадження програми надання грантів громадським організаціям для реалізації їх проектів у гуманітарній сфері.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ